Google Translate app met World Lens functie om realtime afbeeldingen te vertalen

Vorig jaar mei (2014) heeft Google de maker van de innovatieve World Lens app Quest Visual overgenomen, en sindsdien is de app gratis verkrijgbaar via de Android Play Store en  Apple iTunes.

Met de World Lens app kun je realtime afbeeldingen laten vertalen door met je camera erop te richten. Google Translate is een stapje verder gegaan en heeft deze functie geïntegreerd in de Google Translate app zelf. Sinds gister is de update uitgebracht voor zowel Android als iOS gebruikers.

Apple iTunes Android Google Translate app instant translation World Lens
Zoals je in bovenstaande afbeelding ziet, lijkt het erop dat het echt realtime vertaalt met een iPhone. Echter als ik het uitprobeer met mijn Sony ZR, met de Android versie dus, is dat een ander verhaal.

Google Translate Realtime Vertaling 01

Niet realtime en werkt alleen met internet voorlopig

Volgens de beschrijving bij de Play Store zou het realtime de afbeelding vertalen als je met de camera erop wijst, echter is dat niet zo. De App maakt eerst een afbeelding ervan en analyseert de afbeelding. Vervolgens markeer je met je vinger het gedeelte waarvan je de vertaling wilt weten. Momenteel werkt het overigens alleen als je met het internet verbonden bent, wat dus ook niet klopt met de beschrijving.

Nederlands wordt ondersteund

Een ander pluspunt is wel dat meerdere talen worden ondersteund dan in de beschrijving genoemde. Nederlands wordt dus wel ondersteund, je kunt zowel van Engels naar het Nederlands als andersom vertalen. De taal dien je wel van te voren in te stellen zoals gewoonlijk, voordat je op de camera icoon drukt om gebruik te maken van de vertaalfunctie voor een afbeelding.

Google Translate Realtime Vertaling 08Google Translate Realtime Vertaling 09

Een extra functie is dat je ook afbeeldingen die in je smartphone bevinden ook kunt laten vertalen. Als je op het “afbeelding icoon” klikt, kom je bij je foto galerij, waar je vervolgens de afbeelding kunt kiezen die je wilt vertalen.

Google Translate Realtime Vertaling 06Google Translate Realtime Vertaling 07

Vertaalde tekst gebruiken

Als je de vertaalde tekst wilt gebruiken of volledig in beeld wilt krijgen, druk je op de blauwe pijl. De originele tekst en de vertaling wordt vertoond in de normale interface van de Google Translate app.

Voorlopig is deze extra functie wel handig om teksten te vertalen van afbeeldingen. Je kunt hiermee ook tekst kopiëren “uit de afbeelding” als het ware, het bespaart je moeite om de tekst over te typen in bepaalde gevallen. Ik kijk er naar uit totdat de functie volledig functioneert zoals beschreven. Dat de vertaling echt direct op je smartphone te zien is, in plaats van eerst een afbeelding ervan te moeten maken.

Lisa Yeng

 

Views: [515]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*