IJsbeelden Festival Zwolle 2014

IJsbeelden Festival Zwolle

Het IJsbeelden Festival in Zwolle (gelegen vlak naast het trein station) is het grootste winter evenement van Nederland. Het vindt plaatst van 6 december 2014 t/m 25 januari 2015.

Zwolle-IJsbeelden-Festival2014-Afb01

Op zondag 21 december was ik met Stichting De Chinese Brug hier naartoe geweest als een jaarlijkse vrijwilligers daguitje. Met een groep van 30 man zijn we na een treinreis van 1 uur en 40 minuten gearriveerd in Zwolle. Het IJsbeelden Festival is op loopafstand van het Centraal Station van Zwolle. We hebben van te voren de kaartjes online gehaald en hoefden dus niet in de rij te staan. Voor groepen vanaf 25 personen kun je tevens profiteren van groepskorting, neem contact op met de organisatie info@organisatieteam.nl.

Zwolle-IJsbeelden-Festival2014-Afb43

EventPlaza

Binnen de ijshallen bevindt zich ook de EventPlaza. Hier kun je na je bezoek aan de IJsbeelden Festival je lekker opwarmen met een kopje warme chocomel, glaasje Glühwein, lekkere erwtensoep of appelstrudel. Vervolgens kun je er weer tegenaan! Je krijgt namelijk een stempel voor onbeperkt toegang tot de IJsbeelden Festival en EventPlaza. Aan de kleintjes is ook gedacht, er zijn verschillende attracties om hun zoet te houden: kermisattracties zoals een grote nostalgische carrousel, een zweefmolen, eendjes vissen, springkussens, gaming zone, bouwen met LEGO stenen en MOOV, knutselhuisjes, etc. Er kan gratis gebruik gemaakt worden van de attracties. Verder wordt er live muziek gespeeld door huismuzikant Henri Nuyen.

Entree prijzen

Zie ook 2e kaartje gratis of €2,50 korting voor ANWB leden

EventPlaza Gratis Onbeperkt toegang
IJsbeelden Festival €12,50 Online kaarten bestellen
Kinderen 5 t/m 11 jaar € 8,50
Kinderen tot 5 jaar Gratis
Entree + Treinticket vanuit heel Nederland €25  Via Spoordeelwinkel.nl
(Te bestellen t/m 24 januari 2015)
Kinderen 5 t/m 11 jaar € 8
Kinderen tot 5 jaar Gratis
Entreeticket met CJP vanaf 12 jaar € 9,40  Pas tonen bij entree

Ervaring IJsbeelden Festival

Het is binnen de IJsbeelden Festival -8 graden om de ijssculpturen te kunnen onderhouden. Het is dus super koud, pak je goed in met dubbele laag kleding, handschoenen, sjaal en muts. Je kunt het beste van te voren eerst naar het toilet gaan, want als je eenmaal binnen bent, moet je eerst de hele route afleggen voordat je weer buiten bent. De ijssculpturen bevinden zich binnen een super grote ijscontainer als het ware.

Het thema is ‘WORLD IN MOTION’ met opzienbarende voertuigen, vliegtuigen en vaartuigen. IJssculpturen van bekende Disney film Frozen zijn ook niet te missen: Olaf, Elsa en Anna. Na 1 uur binnen te zijn, was het echt te koud om nog vol te houden voor ons. Voor de minder fotografie fanatiekelingen zijn zij wel eerder klaar met het bekijken van de ijssculpturen. Gelukkig is het centrum dichtbij en kon een groep alvast de stad ingaan. Na afloop is de lens van mijn camera beslagen, en als ik daarna foto’s maakte, leek het op een mistige omgeving haha. Met een warme kop Chocomel zijn we weer op temperatuur gekomen.

Verdere informatie

Het IJsbeelden Festival is ook toegankelijk voor minder validen met rolstoel of scootmobiel. Begeleiders van rolstoelen krijgen gratis toegang! Op 24 en 25 januari 2015 is het evenement toegankelijk voor blinden en slechtzienden en is er de mogelijkheid om de beelden te voelen. Honden worden niet toegelaten in de ruimte met de ijs- en sneeuwbeelden.

Adres
IJsbeelden Festival – NS Loods
Hanzelaan 101
8017 JE Zwolle

Openingstijden: Maandag gesloten, 11:00 – 17:00
Website: www.ijsbeelden.nl, Facebook, Twitter

 

Views: [827]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*