Recept: Happy Chinese New Year! Cute Monkey Tang Yuan

Vanaf vandaag is het jaar van de aap in het Chinese nieuwe jaar! Na mijn super schattige schaapjes tang yuan vorig jaar, ben ik weer gaan experimenteren voor een nieuwe uitdaging: monkey tang yuan ^^ Het recept heb ik van Wingwingkitchen.

Het principe is eigenlijk bijna hetzelfde als de schaapjes tang yuan, en ook met zwarte sesamvulling.

Ingrediënten

Zwarte sesamvulling

  • 100 gram zwarte sesam
  • 70 gram suiker
  • 70 gram boter

Chinees-Nieuwjaar-Monkey-TangYuan-Recept-Afbeelding01

Tang Yuan deeg

  • 150 gram kleefrijstmeel
  • 110 gram warm water
  • 4 tl cacaopoeder

Chinees-Nieuwjaar-Monkey-TangYuan-Recept-Afbeelding13

Monkey gezichtje tekenen

  • 1/4 tl elk van zwarte kleurstof poeder, water en kleefrijstmeel

Chinees-Nieuwjaar-Monkey-TangYuan-Recept-Afbeelding25

Bereiding

Zwarte sesamvulling

  1. Rooster in een koekenpan (zonder olie) de zwarte sesamzaadjes, totdat je een sesamzaadje fijn kan knijpen.
  2. Maal het vervolgens 3 minuten lang in een keukenmachine.
  3. Voeg de suiker en boter klontjes erbij en maal tot een gladde massa. Hoe langer je het maalt, hoe meer olie er vrij komt, dus hoe gladder de zwarte sesampasta wordt.
  4. Maak bolletjes van 15 gram, ik gebruik een meloen bolletjes lepel.
  5. Bedek het met plasticfolie en bewaar het in de koelkast.

Tang Yuan deeg

  1. Voeg het warme water bij de kleefrijstmeel en roer tot het brokjes vormt.
  2. Trek een paar handschoenen aan en kneed het deeg fijn. Als het deeg nog steeds niet samenhangt, voeg je beetje bij beetje meer warm water toe.
  3. Houd 40 gram witte deeg apart, dit wordt het gezichtje van de monkey tang yuan.
  4. Kneed rest van het deeg met de cacaopoeder tot bruine deeg. Dit wordt de kop van de monkey.
  5. Houd een gedeelte van het bruine deeg achter voor de oortjes. Verdeel de rest in bolletjes van 15 gram.

Monkey Tang Yuan maken

  1. Pak een een bruine deegbolletje en druk het plat en vouw een zwarte sesam bolletje erin. Herhaal dit met rest van het deeg.
  2. Pak een stukje witte deeg, vorm tot een bolletje en maak het plat om het gezichtje van de monkey te maken. Gebruik een stokje om aan de bovenkant een inkeping te maken. Druk het gezicht voorzichtig op een bruine tang yuan bolletje.
  3. Gebruik het resterende bruine deeg om de oortjes te maken van de monkey. Maak 2 kleine bolletjes en bevochtig het met een beetje water en plak het vervolgens aan de zijkanten van de tang yuan.
  4. Meng de ingrediënten voor het gezichtje en gebruik een tandenstoker om een gezichtje op de tang yuan te tekenen.
  5. Kook de monkey tang yuan in kokend water (optioneel met suiker), als het naar boven drijft is het klaar voor consumptie!

Tips:

  1. Als het deeg makkelijk scheurt, kun je tijdens het invouwen van een zwarte sesam bolletje het beste het bruine deeg met beetje water weer tot soepel kneden.
  2. Bedek het deeg af met plastic folie om uitdroging te voorkomen.
  3. Bewaar de tang yuan in een luchtdichte vershouddoos.

Chinees-Nieuwjaar-Monkey-TangYuan-Recept-Afbeelding34 Chinees-Nieuwjaar-Monkey-TangYuan-Recept-Afbeelding35Chinees-Nieuwjaar-Monkey-TangYuan-Recept-Afbeelding36

Happy Chinese New Year 新年快樂!

Lisa

 

Views: [118]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*