
Vrolijk Pasen iedereen!
Hierbij deel ik een simpele recept om luchtige Griekse yoghurt pannenkoek te maken. Je kunt variëren met verschillende ingrediënten, zoals het toevoegen van een geprakte banaan (voeg dan wat meer zelfrijzend bakmeel toe), groene thee poeder, muesli etc. Toen ik voor het eerst op zoek was naar een pannenkoek recept met Griekse yoghurt kwam die tegen op LekkerenSimpel.nl. Met 4 simpele ingrediënten maak je super luchtige pannenkoek met Griekse yoghurt!
Ingrediënten (voor 6 stuks):
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1 ei
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 tl/5 gram bakpoeder
Optioneel: groene thee poeder, cacao poeder, muesli, kaasplakje of 1 geprakte baan. Als je 1 geprakte banaan erbij doet, dien je 200 ml Griekse yoghurt en 60 gram zelfrijzend bakmeel te gebruiken.
Bereiding:
- Klop 1 ei (en eventueel 1 geprakte banaan) met de yoghurt fijn.
- Voeg de zelfrijzend bakmeel en bakpoeder toe.
- Mix tot een glad beslag.
- Verhit een koekenpan met beetje boter of olie.
- Schep een hoopje beslag in de koekenpan. Afhankelijk van de grootte van je koekenpan kun je er 3 tegelijk bakken.
- Bak op een laag vuur de pannenkoekjes totdat je bubbels aan de oppervlakte ziet komen en het beslag niet meer zo glanst. De pannenkoekjes zijn dan opgezwollen en hebben een rand gevormd.
- Draai de pannenkoekjes om en bak totdat het goudbruin wordt.
- Stapel de pannenkoekjes op elkaar en serveer met honing!
Tips:
- Gebruik weinig olie en bak op laag vuur. Anders verbranden de pannenkoekjes.
- Maak hartige luchtige pannenkoekjes door bijvoorbeeld kaas of ham stukjes toe te voegen! Schep een hoopje beslag in de koekenpan en leg kaas of ham er bovenop. Bak volgens normale methode.
- Varieer met verschillende smaken en kleuren door gebruik van cacao poeder of groene thee poeder, kleurstof en aroma’s.
Views: [1166]
Geef een reactie