China Light Utrecht 2014

Vandaag was ik met een vriendin naar China Light in de Botanische Tuinen Utrecht geweest. Eigenlijk was dit een 2e poging van ons om China Light Utrecht te bezoeken, vorige keer hadden we niet goed de openingstijden gecheckt. We kwamen rond 5 uur al aan, maar het begon echter om 6 uur pas…We dachten nog het zou vast al open zijn als het donker werd, niet dus…We waren terug naar het centrum gegaan om te eten eerst, het etentje liep uit, waardoor we geen tijd meer hadden om terug naar China Light te gaan helaas.

ChinaLight-Utrecht-2014-Afb04

Dit keer zijn we dus stipt op tijd, iets voor 6 uur al aanwezig. Het park was nog niet toegankelijk, vanaf 6 uur mochten we pas naar binnen. Mensen die van te voren via internet kaartjes hebben gekocht, konden gelijk doorlopen naar de ingang.

China Light was voor het eerst in 2013 in Rotterdam te bezichtigen, het was toen telkens te slecht weer om te gaan. Dit jaar heb ik het dus eindelijk kunnen zien! Het evenement wordt veelal bezocht door gezinnen met kinderen, opa’s en oma’s of stelletjes.

ChinaLight-Utrecht-2014-Afb33

Chinese Shows
Op vrijdag en zaterdag zijn er tussen 19:30 – 20:30 Chinese shows te bewonderen:
Face changing show
Chinese tea show
Chinese costume show
Guzheng show

De entree prijzen zijn:
Maandag – Donderdag: €10 / Kinderen: €8 / Student: €8 / Groep vanaf 20 personen: €8 p.p.
Vrijdag – Zondag: €12 / Kinderen: €10 / Student: €10 / Groep vanaf 20 personen: €10 p.p.

Kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn gratis

Als je van te voren de kaartjes online bestelt, gelden de prijzen van doordeweekse dagen, waardoor het voordeliger is als je van plan bent in het weekend te gaan 😉

Openingstijden
21 november 2014 tot en met 4 januari 2015
Elke dag geopend van 18:00 – 21:30. Op oudejaarsavond 31 december 2014 is het gesloten. Een bezoek duurt ongeveer 1,5 uur.

Bereikbaarheid
De Botanische Tuinen zijn vanaf Utrecht CS te bereiken met lijn 12 (ma t/m vr tot 21.30 uur), lijn 28 (ook op zon- en feestdagen) of lijn 128 (niet op zon- en feestdagen)

China Light Utrecht 2014 Botanische Tuinen

Combineer China Light met een museum bezoek
Bij 3 musea krijg je korting op je entree kaart bij China Light of andersom! Check welk musea deelnemen aan deze actie.

Voor de tweede poging hadden wij eigenlijk zaterdag 20 december gepland, echter zagen we aan de weersverwachtingen, dat het hoogstwaarschijnlijk zou gaan regenen. Het leek erop dat vandaag betere weersverwachtingen waren voorspeld, echter was het de hele dag droog, toen we bij China Light aankwamen, ging het regenen…maar goed dit moet de pret niet gaan bederven! De lichtgevende en bewegende beelden zijn heel leuk om te zien. In totaal waren we 2 uren bezig om foto’s te maken van elk lichtgevend object haha. Ik heb nu volgens mij wel genoeg verteld, tijd om de foto’s te onthullen! Het leuke was dat veel kindjes de opmerking maakten over mijn selfie stick bij het foto’s maken haha.

Voor meer informatie over China Light, raadpleeg hun website, Facebook of Twitter. #ChinaLight030

 

Views: [490]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*