Restaurant review: Restaurant Waterloo (Den Haag)

Restaurantweek bezoek:
Restaurant Waterloo

Dit jaar ging ik voor het eerst naar de welbekende Restaurantweek. Zoals ik het moet geloven, bieden verschillende restaurants tijdens de Restaurantweek een 3 of 4 gangenmenu aan voor een voordelige prijs. Voorheen was dat voor diner €25 per persoon (exclusief eventuele toeslagen), tegenwoordig is dat €27,50 per persoon.

Met veel verwachtingen had ik het restaurant Waterloo uitgekozen in Mariahoeve. Dit restaurant bood een 4 gangenmenu aan voor €27,50 dus. Echter viel het menu mij wel tegen eerlijk gezegd. We werden wel vriendelijk verwelkomd bij binnenkomst, er werd gevraagd wat we willen drinken en wat onze eet wensen zijn.

Voorgerecht:

Restaurantweek 2015 Restaurant Waterloo Recensie-Afb06
Het voorgerecht bestond uit een garnalen kroket, een bedje sla met plakje ham en gerookte zalm. Dit vind ik niet echt culinair hoog standje. Met name als ik zie dat een tafel naast ons huisgemaakte paté kreeg in plaats van garnalen kroket. Persoonlijk had ik veel liever de paté gekregen, omdat deze huisgemaakt is en meer bijzonder dan een garnalen kroket in mijn ogen.

Tussengerecht:

Restaurantweek 2015 Restaurant Waterloo Recensie-Afb14
Het tussengerecht is een klein kopje romige spinaziesoep met een sneetje wit en bruin brood. Er werd niet gevraagd of we wit of bruin brood lusten. Ik zou eerder suggereren om dan 1 soort brood te serveren?

Hoofdgerecht:

Restaurantweek 2015 Restaurant Waterloo Recensie-Afb17
Het hoofdgerecht, geserveerd op een zelfde bord als het voorgerecht, bestaat uit 3 kleine grill/gebakken gerechtjes van varkens, kip en zalm geserveerd met patat. Het moest heel erg hebben van de geringe saus die erbij geserveerd werd. Het smaakte anders redelijk flauw voor mij. De serveerster vroeg of we mayonaise wilden bij de patat. Ik vind dit wel beetje vreemd, het hoort toch standaard erbij te zitten? Hierdoor dacht ik dat het apart op de rekening kwam te staan, maar dit was gelukkig niet het geval. Verder zagen we dat de tafel naast ons precies dezelfde dingen kregen, maar in plaats van patat kregen ze gebakken aardappelkrieltjes.

Nagerecht:

Restaurantweek 2015 Restaurant Waterloo Recensie-Afb26
Na het hoofdgerecht moesten we redelijk lang wachten voor onze nagerecht. Dit was wederom op een zelfde bord geserveerd als voorgaande gangen. Het bestond uit een crème brûlée, toefje slagroom met een stukje aardbei en een bolletje vanille ijs met hazelnoot stukjes.

Persoonlijk beleving:

Ik had dus erg hoge verwachtingen van restaurants die meedoen aan de Restaurantweek. Helaas kon restaurant Waterloo mijn verwachtingen niet waarmaken. Inclusief 1 drankje waren we €31 euro per persoon kwijt. Ik heb dus wel veel lekkerder gegeten voor hetzelfde geld, en ook echt met een voldaan gevoel naar huis gegaan. Dit was helaas niet het geval bij restaurant Waterloo…Voor 3 gangen werden dezelfde bord gebruikt, lijkt me tamelijk saai. Verder was het hoofdgerecht niet warm genoeg. Al met al vond ik het geen culinair hoog standje.

Lisa Yeng

Restaurant Waterloo
Het Kleine Loo 376
2592 CK ‘s-Gravenhage

070-3833821
info@restaurantwaterloo.nl

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag
is de keuken geopend van 17.30 tot 22.00

 

Views: [322]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*