Oudejaarsavond 2014

GELUKKIG 2015 IEDEREEN!!!

Iedereen een fijne jaarwisseling gehad? 😉

Hierbij een persoonlijke blog van mij. Op oudejaarsavond moest ik eerst nog werken bij mijn broer’s restaurant. Vanaf 8 uur zijn we gesloten voor klanten, en kunnen we beginnen met het voorbereiden van onze diner voor oudejaarsavond!


Het avondmaal werd bereid door de schoonouders van mijn broer, zij zijn van de streek Wenzhou in China (ik ben Kantonees). Er zijn heel veel Wenzhouneze lekkers op tafel opgediend o.a.:

Oud&Nieuw2014-Afb01

  • “klop vis” soep 敲魚湯, de vis wordt zodanig “geklopt” totdat het een dun velletje wordt, wat op papier lijkt. Dit is echt mijn favoriet!
  • kreeft
  • speenvarken
  • gefrituurde banaan omhult met vis, een heel aparte combinatie!
  • zeekwal met zwammen in azijn
  • zeekomkommer soep
  • gerookte kip
  • nian gao 年糕
  • gegrilde vis, die je met graat en al kunt opeten!


Na het eten gingen we kaartspelletjes doen. Bij de Chinezen is het kaarten spel Big 2 heel erg populair. Verder gingen we ook Pesten en Liegen spelen, ik ben echt zo slecht in liegen…


Iets voor 00:00 is het tijd om de vuurwerkklappers voor te bereiden, het is een traditie om stipt 00:00 bij de jaarwisseling het aan te steken. Sinds enkele jaren heb ik geen vuurwerk meer gespeeld, eh aangestoken hehe. Dit jaar heb ik geprobeerd foto’s van het vuurwerk te maken met mijn systeem camera Panasonic GF3. Door beetje met de sluitertijden te spelen, zijn paar foto’s wel aardig gelukt, hele stabiele handen heb ik toch haha. Zie hier de resultaten:

Views: [354]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*