Flying Tiger: Shop met leuke hebbedingetjes voor het huishouden

Flying Tiger Logo

Tiger store sinds 1995

Flying Tiger is onderdeel van de Deense Tiger retailketen. Deze was in 1995 opgestart in Denemarken. Wat ooit was begonnen met één enkele winkel is de formule tegenwoordig uitgegroeid tot een gevestigde internationale keten met een eigen assortiment. Flying Tiger is met zijn 420 winkels te vinden in 25 landen, waaronder: Denemarken, Zweden, Noorwegen, IJsland, Finland, Polen, Duitsland, Engeland, Ierland, Oostenrijk, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Portugal, Italië, België, Tsjechië, Japan en Nederland.

Flying Tiger Osaka
Tiger store in Osaka

Flying Tiger voor het eerst in Arnhem in 2008

Op 14 oktober 2008 opende de eerste vestiging van Flying Tiger in Arnhem. Nu zijn er naast Arnhem winkels in Nijmegen, Utrecht, Almere, Haarlem, Leiden, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Breda, Groningen, Enschede en Den Bosch. Alleen in Nederland heet de keten Flying Tiger.

Interieur en Assortiment

Het interieur van de Flying Tiger winkels is mooi helder wit, de inrichting van de gangpaden lijken een beetje op die van de showrooms van de Ikea. Je loopt vanaf de ingang een route af door verschillende thema’s, bijvoobeeld: kantoor, keuken, huishouden, feestartikelen, mobiel accessoires, kinderen, praktisch etc. Wanneer je een rondje heb gemaakt in de winkel kun je op het eind je spullen afrekenen bij de kassa’s.

Flying Tiger Winkel
Bron: NRCQ

Het assortiment in de winkels wisselt regelmatig, de producten die op de website worden getoond geven een impressie wat er te vinden is bij Flying Tiger. Je kunt daar echt van alles vinden voor een leuk prijsje. Alle prijzen zijn ronde bedragen, dat is makkelijk rekenen. In beginsel waren de producten in Denemarken allemaal voor 10 kronen geprijsd, de eenheidsprijs werd een succes (bron: nrcq.nl).

Bron: livwow.nl
Bron: livwow.nl

Bevindingen

Tot nu toe heb ik een leuke siliconen spatel en springtouw met teller gekocht. Een goede siliconen spatel vind je niet zo maar, en anders hangt daar wel een prijs kaartje aan. Goedkope zogenaamde siliconen spatels, kunnen niet echt tegen warmte. Die van de Flying Tiger kost €4 en is geheel in siliconen bedekt!

Flying Tiger Siliconen Spatel

Naast dat het mooi is vormgegeven, is het dus ook echt hittebestendig en ligt goed in de hand. Voor de springtouw met teller kun je mijn artikel erover lezen.

In tegenstelling tot Big Bazaar of Action zijn de producten die worden verkocht bij Flying Tiger niet ingekocht bij de groothandel. Het heeft net als Hema een huismerk en eigen ontwerpen (Bron: NRCQ). Zoals je het aan de spatel ziet zijn de producten veelal erg kleurrijk ontworpen. Meer over het Flying Tiger concept kun je lezen op hun website.

Wat vinden jullie van de Flying Tiger shop? Een leuk winkeltje voor als je creatieve cadeautjes wilt halen 😉

Lisa Yeng

Bol.com Wonen algemeen

 

Views: [1194]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*