Kooktips recept: instant noodles koken hoef niet saai te zijn

Paar dagen terug had ik op mijn persoonlijke Instagram account een foto van mijn lunch gepost: instant noodles met gerookte zalm, gebakken ei en spinazie. Een vriendin kreeg er watertanden van en vroeg mij om recept. Eigenlijk is instant noodles koken niet moeilijk, maar het hoef zeker ook niet saai te zijn! Hierbij dan een blog over hoe ik meestal instant noodles maak.

2015-09-20 12.55.40

Ik eet eigenlijk nooit instant noodles zonder extra “vulling”, anders is het inderdaad erg saai. Veelal stop ik left-overs en spinazie erin. Bij de Lidle en Albert Heijn hebben ze pakjes met gewassen spinazie blaadjes, erg handig als je snel in je gerechten wil verwerken. Verder stop ik vaak surimi sticks, mais of champignons erbij.

En dan volgt nu het recept

Ingrediënten

 • 1 pakje instant noodles
 • paar plakjes gerookte zalm
 • 1 ei
 • handvol spinazie

Instant-Noodles-Recept-Afbeelding08

Bereiding

 1. Zet een pan met water aan de kook.
 2. Warm een (kleine) koekenpan met wat olie, breek een ei erin, en prik het eigeel open en verspreid het een beetje over het eiwit. Wanneer het eiwit bijna gaar is en begint te knisperen, zet je het vuur uit. Tip: gebruik een kleine koekenpan, zodat het gebakken ei beetje in vorm blijft.
 3. Als het water kookt, leg je de noodles erin, met eventueel de bouillon poeder. Als je left-overs of extra ingrediënten al zoutig genoeg zijn, kun je overwegen de bouillon poeder weg te laten.
 4. Persoonlijk houd ik niet van hele zachte noodles, dus wanneer de noodles uit elkaar gehaald kunnen worden, zet ik het vuur uit.
 5. Op dit moment stop je pas de spinazie blaadjes erin, die worden namelijk heel snel zacht.
 6. Vervolgens leg je de gerookte zalmplakjes bovenop. Als je het eerder laat meekoken, dan breekt het in kleine stukjes af in je noodle soep.
 7. Als laatst plaats je het gebakken eitje en met wat gebakken uitjes eventueel.

Instant Noodles Collage 2

Hieronder nog enkele variaties van mijn instant noodles of ramen. Je kunt naar hartenlust ingrediënten toevoegen als: zacht gekookt eitje, cheddar cheese, pasteitjes (gyoza), rucola, zeewier etc.

Hoe maak je een zacht gekookt eitje?
Als het water kookt, leg  je ei erin en laat je het ongeveer 7 minuten koken. Of er zijn eierkokers met een maatbeker die aangeeft hoeveel water je nodig hebt om een zacht of hard gekookt ei te krijgen.

 

Views: [1118]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*