Lekker thuis uiteten op Valentijnsdag

Het is morgen 14 februari, oftewel Valentijnsdag. De dag waarop je jouw geliefde extra in de watten legt. Dit gebeurt meestal door cadeautjes, chocolaatjes, rozen, en lekker uiteten…klinkt allemaal heel commercieel niet waar? Voor veel mensen lijkt Valentijnsdag dus een commercieel gedoe. Als je gelukkig samen bent met je geliefde, dan is het elke dag Valentijnsdag! En als je een beetje creatief bent, kun je thuis ook Valentijn vieren met lekkers!

Hieronder geef ik enkele voorbeelden hoe je Valentijnsdag kunt vieren met lekker eten van ’s morgens tot ’s avonds <3

’s morgens

Begin de dag met elkaar een kusje te geven bij het wakker worden en ga gezellig gezamenlijk ontbijten. Zoals een gebakken brood toast in de koekenpan met een ei als hartje erin. Simpel en toch leuk.

valentijnsdag ontbijt-hartje-gebakken-ei-in-toast-brood

’s middags (op het werk)

Maak een leuke lunch voor op het werk, zoals deze frisse hartjes salade met munt dressing (leukerecepten.nl). Je kunt ook een leuk kaartje sturen naar je geliefde op zijn/haar werk, die je van te voren hebt ingepland via Hallmark bijvoorbeeld. Je geliefde krijgt toch een verassing van je, zonder veel ophef te creëren op de werkvloer als je een boeket rozen zou sturen. En minder cliché 😉

valentijnsdag lunch-salade-met-hartjes-leukerecepten-nl

’s avonds lekker knus thuis

Bedenk gezamenlijk een leuke 3 gangen menu. Van te voren hebben jullie de boodschappen al in huis gehaald. Op de dag zelf als jullie beiden thuis komen van werk, kunnen jullie samen gezellig koken voor jullie diner. Dim de lichten en steek leuke kaarsjes erbij tijdens het eten. Hier zijn wat inspiraties voor een 3 gangen menu:

Starter: soepje (teken met room een hartje erin), carpaccio/gerookte zalm salade, garnalencocktail. Om het voorgerecht wat meer speciaal te maken, kun je het versieren met een eigen gemaakte avocado roosje!

Voorbeeld: avocado roos

Hoofgerecht: Gebakken biefstuk met aardappel hartjes, pasta, hartjes ravioli, lasagne, zeevruchten risotto.

Voorbeeld: Harten Lasagne

Nagerecht: bolletjes ijs, vruchten mix, panna cotta, tiramisu. Je kunt het kant en klaar kopen, of zelf maken of een mix ervan zoals een hartjescake.

Voorbeeld: IJshartjes met cake

Hebben jullie lekker gegeten dan kunnen jullie nog een leuk filmpje kijken, gewoon lekker op de bank thuis en met heel veel knuffels.

Ik hoop dat ik genoeg inspiraties heb gecreëerd voor jullie voor een leuke Valentijnsdag wat niet commercieel is. Bekijk ook hoe je Valentijn koekjes in hartjesvorm, oreo koekje en cronut maakt met de Valentijn tag op deze blog.

Heb je de nodige spullen nog niet in huis? Geen nood, je kunt bijvoorbeeld hartjes uitstekers bestellen via Bol.com. Vaak geldt: voor 23.59 besteld, is de volgende dag nog bezorgd!

Door: Lisa

Views: [185]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*