Recept: Maak luchtige wafels in handomdraai met de OK. OSM 202 sandwich maker

De BTW-vrij dagen van Mediamarkt is weer van start. Vorig jaar wilde ik al zo’n multi grill apparaat halen, waarmee je dus kunt grillen en zowel tosti als wafels kunt maken. Ene apparaat was online vorig jaar helaas snel uitverkocht. Gister liep ik de Mediamarkt binnen om te kijken of ze dit jaar weer zoiets hadden, en o ja hoor!

De OK. OSM 202 sandwich maker voor een mooi bedrag van €19,83 (na BTW aftrek)! In de winkel waren nog maar 2 stuks over, ik zou je dus aanraden om het online te bestellen 😉 Voor meer details over het apparaat, zie de handleiding.

Wafels-Recept-OK OSM 202-Afbeelding02

Natuurlijk kon ik niet wachten om het uit te testen en ging vandaag gelijk aan de slag. Hieronder een impressie van mijn eerste wafels met de OK. OSM 202 sandwich maker.

Recept voor ongeveer 8 wafels (origineel recept)

Ingrediënten

  • 240 gram laag gluten meel (of normaal bloem)
  • 1 tl instant gist
  • 3x eigeel
  • 1/4 tl zout
  • 1 EL suiker
  • 180 ml lauwwarme melk
  • 70 gram gesmolten boter
  • 3x eiwit

Bereiding

  1. Zeef de meel en gist in een kom.
  2. Meng alle ingrediënten (behalve eiwit) egaal met het meel mengsel.
  3. Klop de eiwitten tot stijve pieken.
  4. Meng voorzichtig het eiwit met het meelbeslag.
  5. Laat het een uur rusten, zodat de gist in het beslag kan rijzen.

Wafels maken met de OK. OSM 202

De OK. OSM 202 sandwich maker is snel opgewarmd en je stopt ongeveer per vakje 2 a 3 eetlepels beslag. Het maakt niet uit als het in begin niet goed verspreid is. Wanneer je de sandwich maker sluit, wordt het beslag vanzelf verspreid over de 2 vakjes. Binnen 2 minuten heb je lekkere zelf gemaakte wafels!

Wafels-Recept-OK OSM 202-Afbeelding03 Wafels-Recept-OK OSM 202-Afbeelding04 Wafels-Recept-OK OSM 202-Afbeelding05Dit is eigenlijk de “onderkant”. Je kunt zien dat het bruiner is dan de bovenkant, als je aan beide kanten net zo bruin wilt hebben, kun je de wafels dus halverwege omkeren en verder bakken.

Wafels-Recept-OK OSM 202-Afbeelding06 Wafels-Recept-OK OSM 202-Afbeelding07 Wafels-Recept-OK OSM 202-Afbeelding08Hierbij een experiment met matcha (groene thee) poeder wafel! Je kunt dus zelf allerlei andere ingrediënten toevoegen.

Wafels-Recept-OK OSM 202-Afbeelding09 Wafels-Recept-OK OSM 202-Afbeelding10Verder kun je dus ook duo wafels maken. Chocolade en naturel smaak wafel in 1.

Wafels-Recept-OK OSM 202-Afbeelding11Wafels-Recept-OK OSM 202-Afbeelding12Marshmallows wafel was niet zo’n goed idee geweest, het was helemaal gaan smelten…maar was op zicht wel lekker zoetig. Wellicht als je het echt door het beslag heen doet, dat het dan wel beter is.

Wafels-Recept-OK OSM 202-Afbeelding14Wafels-Recept-OK OSM 202-Afbeelding15

En hierbij dan alle soorten wafels gepresenteerd =D Ik ben erg tevreden met mijn nieuwe aankoop. Heb alleen in het begin de sandwich maker met cooking spray moeten “invetten”, en de wafels plakten niet vast aan het apparaat. Voor €20 euro heb je een apparaat dat gewoon zijn werk goed doet. De volgende keer wil ik hartige wafel recepten gaan uitproberen!

De Mediamarkt BTW-vrij dagen is nog tot en met a.s. zondag, wees er snel bij zou ik zeggen. Andere vergelijkbare apparaten zijn:
Princess Multi & Sandwich en Princess Multi & Snack 4-in-1.

 

Views: [445]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*