Wagamama Rotterdam Japans Restaurant Review

Waar ken ik Wagamama van?

Lange tijd geleden (denk in 2009?) was ik een keer naar Wagamama geweest in Antwerpen. Het gaf mij toen een impressie van een leuke restaurant voor een snelle hap. In Nederland was er voorheen alleen in Amsterdam Wagamama te vinden, en dat is nou een beetje ver weg…Maar sinds augustus 2016 heeft Rotterdam ook een Wagamama! En dan nog eens in de bekende Witte de Withstraat.

Impressie Wagamama Rotterdam

Hoog tijd om weer eens een bezoekje te brengen aan Wagamama. Het is een restaurant met 3 etages. De keuken stations zijn in de kelder, met enkele tafels. Op de eerste etage bevindt zich de bar met nog meer tafels. Ik had met 2 vriendinnen om half 7 afgesproken op een donderdagavond. Bij binnenkomst was het restaurant op de eerste etage een beetje gevuld, maar na een tijdje begon het langzamerhand toch wel vol te raken.

wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding06 wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding05 wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding04 wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding03wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding02wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding09

Het interieur is simpel met weinig decor, gewoon een lege witte muur. Je zit op houten banken en krukken. Een vriendin op de kruk vond het niet zo comfortabel zitten zonder rugleuning. Voor de avond hadden wij onze “persoonlijke” waiter die telkens bij onze tafel kwam om te vragen of we iets wilden en gaf uitleg over het concept van Wagamama. Hier heb ik het later nog over.

Wat is er te eten bij Wagamama?

Op de website van Wagamama kun je hun hele menu met mooie illustraties bekijken. Echter staan er geen prijzen bij. Voor diegene die benieuwd zijn wat een kommetje ramen kost, heb ik hier foto’s van de prijzenlijst:

Van te voren had ik al op de website gekeken wat er op hun menu staat. Er is echt heel veel keus bij hun! Bijgerechten, ramen, curry, teppanyaki, soba noodles, salades, desserts enzovoorts. Voor zo ver ik kon herinneren van vroeger, was het niet bepaald voordelig bij hun. Mijn beeld klopte inderdaad. Een kommetje ramen kost bijvoorbeeld tussen de €13.50-17.00. Voor mij inzien is de prijs wat aan de hoge kant.

En laten we gaan bestellen

Onze “persoonlijke” waiter kwam onze order opnemen. We hadden eerst alle 3 de fruitsap besteld. Clean Green: kiwi, avocado en appel. Tropical: mango, appel en sinaasappel. Vervolgens 2 bijgerechten: edamame boontjes (nr 104, €5.25) en lollipop prawn kushiyaki (nr 107, €6.95). Éen vriendin had de yakitori duck (nr 56, €16.95), de andere vriendin nam de salade sirloin and shiitake (nr 131, €14.95) en ik nam de teriyaki lamb (nr 53, €17.95). Tijdens het bestellen ging de waiter telkens nummers op onze placemat schrijven…blijkbaar zijn het de gerechtennummers. Op deze manier weten ze wie wat heeft besteld? Onze tafelnummer werd trouwens ook opgeschreven…

Allereerst kwamen onze vers gemaakte fruitsappen. Op de foto zie je niet zo goed het verschil, maar de voorste is de Clean Green. Deze is lekker gezond.

wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding14Gerechten worden door elkaar geserveerd?

Wat later kwamen uiteindelijk onze bestelde gerechten. Echter was het alleen het eend gerecht en de edamame boontjes. De waiter had bij het opnemen van onze order wel aangegeven dat Wagamama werkt met 4 keuken stations. Elk gerecht wordt apart gemaakt, er kan een verschil zijn van zo’n 2-3 minuten tussen het serveren van de verschillende gerechten. Het leek ons alleen echt wel raar dat het bijgerecht samen met 1 van de hoofdgerechten kwam. Wellicht zijn wij meer gewend van voorgerechten in plaats van bijgerechten. Het duurde wel wat langer voordat de andere gerechten kwamen. We zeiden ook tegen onze vriendin dat ze alvast kan beginnen met eten, anders wordt het eten koud.

wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding15
Edamame boontjes, warm geserveerd
wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding16
Yakitori duck met rijst en flensjes
wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding17
Sirloin en shiitake salade
wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding19
Teriyaki lamb met soba noodles en dressing van wasabi
wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding18
Lollipop prawn kushiyaki

Het is eten zelf is gelukkig wel lekker. Mijn teriyaki lamb was het vlees structuur anders dan ik gewend was. Echter waren de soba noodles heel erg lekker. Je moet wel van wasabi en pittigheid houden. De edamame boontjes waren normaal, zoals bij andere restaurants. De lollipop prawn kushiyaki waren ook heerlijk. Op het eerste gezicht lijkt het op een grote gamba aan 1 stokje, maar het zijn 2 garnalen die in elkaar zijn geschoven.

Desserts zijn normaal

Ondanks dat we al redelijk vol zaten, gingen we toch nog voor een toetje. De 2 vriendinnen van mij bestelden de mochi (€5.25) en ik de chocolate frudge cake (€6.25). Voor onze toetjes moesten we best lang wachten, zo lang dat onze “persoonlijke” waiter zelfs nog een keer langs kwam om te vragen of we nog toetjes wilden, terwijl we bij hem hadden besteld. We zaten dichtbij de bar, dus we konden heel goed zien hoe onze toetjes werden “bereid”. Éen medewerker liep telkens heen en weer door de bar, en pakte uit de diepvries de mochi’s die nog in de verpakking zaten. Tijdens het bereiden, doet ze ook andere dingen in de tussentijd. Zoals iets weggooien in de prullenbak, en haar handen vervolgens niet wast. Na lang wachten kwamen onze desserts uiteindelijk. Mijn chocolate fudge cake vond ik een grote tegenvaller, heeft haast geen chocolade smaak, en cake is droog. Je kunt letterlijk proeven dat het diepvries inkoop is. De mochi’s waren erg hard, omdat het dus letterlijk uit de vriezer komt.

wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding21 wagamama rotterdam-review-menu-afbeelding22

Gratis bijgerecht of dessert

Als je hun Instagram account volgt en een Wagamama foto upload met hun erin getagd, kun je een gratis bijgerecht of dessert krijgen. Je moet zelf even goed naar de rekening kijken wat je gratis wilt krijgen als je meerdere gerechten had besteld. De medewerker vroeg in beginsel of het goed is dat ze 1 keer mochi van de rekening af haalt. Ik vroeg: haal je de goedkoopste eraf? Waarop ze antwoordde: nee gewoon een van de desserts. Uiteindelijk werd het duurste bijgerecht Lollipop Prawn verminderd.

wagamama-rotterdam-review-menu-afbeelding11-1

Verder doet Wagamama ook bezorgen via Deliveroo. Via de website kun je jouw postcode invullen om te kijken of ze bij jouw thuis bezorgen.

Nieuwe vestiging in Roermond Designer Outlet

In april 2017 krijgt de Roermond shopping Designer Outlet ook een Wagamama vestiging (zie Facebook). Hiervoor zoeken ze nog personeel, bekijk eens hun website voor de vacatures.

Conclusie

Wagamama is een hippe eet tent voor mensen die eens wat anders willen. Ik zou het niet als een echte restaurant beschouwen. Je zit niet echt comfortabel. Voor grote groepen zou ik het niet aanraden, de gerechten worden namelijk niet tegelijkertijd geserveerd. Een tip voor de volgende keer, bestel eerst de bijgerechten, als je zo ver bent, bestel dan pas de hoofdgerechten. Voor kleinere groepen is het eten best lekker, op de toetjes na. Echter, er hangt wel een duurdere prijskaartje aan. Wij zijn per persoon €30 kwijt en dat is met vermindering van 1 bijgerecht.

Wagamama Rotterdam
Witte de Withstraat 83-85
3012 BN Rotterdam
010 236 2300
Website, Facebook, Twitter, Instagram
Reservering is alleen mogelijk voor groepen vanaf 8 personen

 

Views: [556]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*