WhatsApp Desktop Webversie Handige Tool

Sinds gister is het mogelijk WhatsApp te gebruiken via de WhatsApp webversie op de PC.  Het is echter voorlopig alleen weggelegd voor Android, Blackberry, Windows Phone en Nokia S60 gebruikers. Mensen met iPhone moeten nog even op zich wachten vanwege de platformbeperkingen van Apple. Verder is het momenteel alleen te gebruiken met de Google Chrome browser.

Whatsapp updaten
Om de WhatsApp webversie te kunnen gebruiken moet je de app updaten naar de nieuwste versie. Via het menu zul je “WhatsApp Web” zien staan. Als je na de update het nog steeds niet ziet in de app, kun je de app verwijderen en opnieuw installeren. Maak wel eerst een back-up van je berichten!

Gebruik van de WhatsApp webversie
Ga naar de website web.whatsapp.com en scan met de WhatsApp app de QR code, vervolgens wordt er verbinding gemaakt met de webversie. Let op dat je smartphone verbonden is met het internet, anders werkt het niet. Er wordt ook aangeraden om een wifi verbinding te gebruiken, blijkbaar gebruikt het data.

whatsapp webversion webversie 01

Waarom moet het verbonden zijn met internet van je smartphone?

Whatsapp bewaart  in tegenstelling tot sommige andere berichtendiensten de berichten niet op zijn server. Als de berichten zijn afgeleverd op de telefoon van de gebruiker, worden de berichten van de servers verwijdert. De smartphone van de gebruiker is daarom verantwoordelijk voor het ontvangen en versturen van berichten via de webversie.

Interface WhatsApp Web

De webinterface welke alleen werkt in Google Chrome oogt simpel, maar het dekt bijna alle functies van de WhatsApp app zelf. Je kunt zelfs spraakberichten inspreken. Verder kun je notificaties aanzetten voor nieuw inkomende berichten. Het lijkt een beetje als MSN van vroeger.

whatsapp webversion webversie 03

Handige tool

Naast dat het makkelijker maakt om teksten te typen via de webinterface, zijn er nog andere handige functies. Wat ik zelf erg handig vind, is dat het mogelijk is om foto’s en video’s te versturen die op je PC staan! Voorheen als je foto’s hebt gemaakt van een verjaardagsfeestje bijvoorbeeld en je wilt het doorsturen via Whatsapp (omdat je niet alle e-mails van iedereen hebt), moet je ze eerst van je PC overzetten op je smartphone. Nu is dat dus verleden tijd! Voor iemand als ik is dat echt super handig. Vice versa kun je foto’s die via WhatsApp zijn ontvangen makkelijk op je PC opslaan.

Wat vind jij van deze nieuwe uitbreiding van WhatsApp?

Lisa Yeng

 

Views: [385]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*