Kookworkshop Chinese Brug Egg Tart recept van koekjesdeeg

Egg Tart van koekjes deeg recept

Op zaterdag 14 maart 2015 hielden we de vierde kookworkshop op de Chinese Brug. We gingen de welbekende Egg Tart 蛋撻 maken! Dit keer werd het recept gebruik om de koekjes deeg versie egg tart te maken. Het deeg is simpeler en sneller te maken dan de originele bladerdeeg (puff pastry) versie. Met 10 enthousiaste deelnemers gingen we aan de slag.

Mevrouw Zhou ging eerst het deeg van de egg tart voordoen. Vervolgens konden deelnemers het deeg in de egg tart vormpjes drukken. Ik kon eindelijke mijn mini egg tart vormpjes gebruiken die ik in Hong Kong had gekocht. Het resultaat was super schattige mini egg tarts! Het was een zeer gezellige dag en men heeft weer wat nieuws bijgeleerd.

Kookworkshop Egg Tart Recept
Super schattige mini Egg Tart

Hier volgt het recept voor koekjesdeeg Egg Tart.

Ingrediënten voor 12 stuks Egg Tart

Deeg

 • 1 eiwit 蛋清
 • 75 gram gesmolten roomboter (afgekoeld) 溶解牛油 (不燙)
 • 50 gram poedersuiker 糖粉
 • 15 gram melkpoeder 奶粉
 • 150 gram (laag gluten) bloem 低筋麵粉

Eivulling

 • 115 gram suiker 糖
 • 5 eieren 雞蛋
 • 1 eigeel 蛋黃
 • 190 gram water 水

Benodigdheden:

 • 12 egg tart vormpjes (ingevet/cupcake papiervormjes)
 • Bakplaat
 • Zeef

Voor de egg tart soortgelijke vormpjes kun je kijken bij Xenos, Blokker, Flying Tiger winkels. Anders kun je een muffin vorm proberen te gebruiken.

Kookworkshop Egg Tart Recept-Afb18

Bereiding:

Deeg

 1. De afgekoelde gesmolten roomboter, poedersuiker en eiwit bij elkaar mengen.
 2. Bloem en melkpoeder toevoegen en kneden tot een gladde deeg.
 3. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukjes.
 4. Vet de egg tart vormpjes eerst in of gebruik een cupcake papiervormpje.
 5. Maak bolletjes van het deeg. Druk 1 bolletje deeg plat en druk het in het egg tart vormpje. Zorg ervoor dat het deeg iets boven de rand uitsteekt.

Eivulling

 1. Al de ingrediënten in een schaal stoppen en de eieren los kloppen. Draai alleen in één richting, anders wordt de eivulling niet glad.
 2. Zeef de mengel een keer, zodat er geen bubbels meer overblijft. Als er bubbels in de eivulling zitten, wordt de oppervlakte niet mooi na het bakken.
 3. Leg de egg tart vormpjes op een bakplaat, vul het tot 8/10 vol en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor ongeveer 20 minuten.
 4. Wanneer de eivulling is opgezwollen en niet meer beweegt, is de egg tart klaar. Als de egg tarts afgekoeld zijn, zakt de eivulling weer in.
 5. Als het deeg niet helemaal gaar blijkt te zijn, kun je het beste de egg tarts na het bakken nog 20-30 minuten in de oven laten rusten. Hierdoor kan het deeg nog langzaam gaar worden.
Heerlijke Egg Tarts uit de oven
Heerlijke Egg Tarts uit de oven

Interesse in kookworkshop deelnemen?

Heb je ook interesse om te leren koken, Chinese hapjes te maken of gewoon een gezellige middag door te brengen? Stichting De Chinese Brug organiseert om de twee maanden een kookworkshop. Voor meer informatie en data kun je de website www.chinesebrug.nl raadplegen of word lid van onze Facebook groep: Kookworkshop op De Chinese Brug. Ik kijk er naar uit om jullie te zien bij de volgende kookworkshop!

Lisa Yeng

 

Views: [2040]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*