Kookworkshop Chinese Brug Panda Tang Yuan

Chinese Brug Kookworkshop Panda Tang Yuan-Afb20.1

Kookworkshop Chinese Brug

Afgelopen zaterdag 17 januari heb ik een kookworkshop gegeven op de Chinese Brug. We hebben de schattige panda tang yuan (熊貓湯圓) gemaakt. Dit vanwege het Chinees Nieuwjaar dat bijna plaatsvindt (19 februari 2015). Zoals ik in mijn andere blogpost heb gezegd, tang yuan wordt vaak tijdens Chinees Nieuwjaar gegeten, omdat het familie reünie symboliseert.

Voor deze kookworkshop heb ik het recept een klein beetje aangepast, zodat het makkelijker is om de tang yuan te maken.

Panda Tang Yuan recept (10 stuks)

Ingrediënten

  • Kleefrijstmeel 80+20 gram
  • Warm water 60 + 20 gram
  • Cacao poeder 4 gram
  • Zwarte sesam (poeder) 40 gram
  • Suiker 30 gram
  • Zachte boter 30 gram

Zwarte sesamvulling

Voor het gemak heb ik de zwarte sesamvulling thuis al voorbereid, de leerlingen hoefden alleen nog maar balletjes van te maken. Dit bewaren we bedekt in de koelkast voor later gebruik.

Witte kleefrijstmeeldeeg

Vervolgens ging ik voor doen hoe je het kleefrijstmeeldeeg klaar maakt. Eerst mengen we 80 gram kleefrijstmeel met 60 gram warm water. Dit wordt het witte gedeelte van de panda. Daarna maakten we balletjes van ongeveer 13 gram. Nu is het tijd om de zwarte sesamballetjes uit de koelkast te halen en het witte kleefrijstmeeldeeg eromheen te vouwen tot een bolletje. Het witte kleefrijstmeeldeeg balletjes begonnen al een beetje op te drogen, dus moesten we per balletje met beetje water weer kneden tot een soepel deeg voordat we het zwarte sesamballetje erin gingen vouwen.

Panda oortjes, oogjes, neusje

Om de oortjes, oogjes en neusje van de panda te maken, mengen we 20 gram kleefrijstmeel, 4 gram cacao poeder en 20 gram warm water tot een bruin deeg. Als je de kleurstof poeder samen met het kleefrijstmeel en water mengt, is het makkelijker de kleur homogeen te krijgen dan wanneer je achteraf erin gaat kneden.

Een grappige opmerking was: Gaat de chocola niet smelten als we de tang yuan gaan koken? Het antwoord is dus nee, want het cacao gedeelte neemt in verhouding met het kleefrijstmeel maar een klein gedeelte in 😉 De deelnemers hebben gemerkt dat er veel precisie vereist is, omdat de bruine stukjes zo minuscule zijn haha. Na paar pandaatjes gemaakt te hebben, hebben we de rest gewoon zo gekookt. En het was lekker smullen gewezen!

Chinese Brug Kookworkshop Panda Tang Yuan-Afb20.1
Resultaat van de schattige panda tang yuan
Chinese Brug Kookworkshop Panda Tang Yuan-Afb20
Op de foto met de eigen gemaakte panda tang yuan

Interesse in kookworkshop deelnemen?

Heb je ook interesse om te leren koken, Chinese hapjes te maken of gewoon een gezellige middag door te brengen? Stichting De Chinese Brug organiseert om de twee maanden een kookworkshop. Voor meer informatie en data kun je de website www.chinesebrug.nl raadplegen of word lid van onze Facebook groep: Kookworkshop op De Chinese Brug. Ik kijk er naar uit om jullie te zien bij de volgende kookworkshop!

Lisa Yeng

 

Views: [551]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*